Deze salade brengt je naar het mediterrane gevoel van Zuid-Europa. Zongerijpte tomaten, verse basilicum en smakelijke olijven maken je pastasalade helemaal af. Samen met De Kruidelier's Italiaanse Ovenschotel en Fleur de Sel Mediterraan.
Bereidingstijd: ~ 20 min.
Wat je hiervoor nodig hebt (6 porties):
- 500 g farfalle
- 1 klein potje zongedroogde tomaten in olie
- 1 fijngesneden ui
- 2 fijngehakte teentjes knoflook
- 3 el tomatenpuree
- 200 g fijn gesneden feta
- 70 g in plakjes gesneden parmezaan
- 250 g gehalveerde kerstomaatjes
- 100 g in plakjes gesneden zwarte olijven
- 1 handvol basilicumblaadjes
- 2 el De Kruidelier's Italiaanse Ovenschotel
- 1 eetlepel De Kruidelier's Fleur de Sel Mediterraan
Zo werkt het:
1. Geen pastasalade zonder pasta
Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel af met koud water en zet opzij.
2. Laat de smaken ontwikkelen!
Verhit ongeveer 5 eetlepels zongedroogde tomatenolie in een pan, voeg de uien en knoflook toe en fruit aan. Roer dan de tomatenpuree erdoor en bak nog ongeveer 1 minuut.
3. Meng alle ingrediënten
Voeg de fijngesneden zongedroogde tomaten, blokjes feta, plakjes Parmezaan, gehalveerde kerstomaatjes, olijven en basilicumblaadjes toe aan de gekookte pasta met het oliemengsel, voeg De Kruidelier's Italiaanse Ovenschotel touches en Fleur de Sel Mediterraan toe en meng goed.
De Kruidelier ❤️