Geniet je het hele jaar door van rabarber? Geen probleem, maak er gewoon jam van! De Kruidelier´s Sweet Tonka is de perfecte aanvulling op de subtiel zure smaak van rabarber.
Wat je nodig hebt:
- 1¼ kg rabarber
- 1 kg gelerende suiker (1:1)
- 2 el Sweet Tonka
- 1 biologische citroen
Zo werkt het:
1. Knip, knip, knip:
Snijd de geschilde rabarber in kleine stukjes en doe in een grote pan met de inmaaksuiker. Voeg ook de Sweet Tonka, citroenrasp en citroensap toe.
2. Sudderen & roeren & sudderen & roeren:
Verwarm alles langzaam onder voortdurend roeren. De jam moet minstens 5 minuten sudderen om te geleren. Afhankelijk van de smaak kunnen er kleine stukjes rabarber achterblijven.
3. Giet in de pot:
Giet de jam in schone, warm gemaakte potten en sluit ze goed af. Door het afkoelen ontstaat er een vacuüm waardoor de jam goed blijft.
Jouw De Kruidelier ❤️