Vurige zoete aardappelstoofpot

Het wordt langzaam kouder en de dagen worden korter. Tijd om eindelijk weer stoofschotels te koken die niet alleen lekker zijn, maar je ook van binnenuit verwarmen. De Kruidelier's Harrisa vormt een mooi contrast met de milde zoetheid van de zoete aardappel dankzij de fruitige kruidigheid. Afgemaakt met frisse yoghurt van limoen en munt - gewoon perfect! 😍 

Bereidingstijd: ~ 25 min. 

Wat je hiervoor nodig hebt (3 porties):

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 zoete aardappelen
  • 2-3 aardappelen
  • 1 paprika
  • 1 el olijfolie
  • 1 snufje koriander 
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel De Kruidelier's Harissa
  • 1 blik kikkererwten (incl. sap)
  • 1 blik gehakte tomaten
  • 1 limoen
  • 300 g yoghurt
  • een beetje zout en peper
  • 2 handenvol verse gehakte munt

Zo werkt het:

1. Hak de ingrediënten
Snijd de ui in kleine stukjes en hak het knoflookteentje fijn. Schil de zoete aardappels en snijd ze, de aardappels en de paprika's in even grote stukken.

2. Oh wat ruikt het lekker!
Fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie en voeg 1 snufje koriander, ½ theelepel gerookt paprikapoeder en 1 theelepel De Kruidelier's Harissa toe aan de pan. Voeg vervolgens de aardappelen, paprika's, kikkererwten inclusief het sap en de gehakte tomaten toe.

3. Laat sudderen
Doe het deksel erop en laat ongeveer 15 minuten sudderen tot de aardappelen zacht zijn.

4. Meng de yoghurtdip
Voeg ondertussen het sap van een limoen toe aan de yoghurt, breng op smaak met zout en peper en schep de gehakte munt erdoor.

5. GENIET!
Serveer het stoofpotje met een toefje yoghurt met munt en limoen en vers brood.

TIP: Als je het wat pittiger wilt, voeg dan wat meer harissa toe😉.

Jouw De Kruidelier ❤️