Fake it 'til you make it! Deze heerlijke aardbeientartelettes zijn perfect als je met weinig moeite indruk wilt maken op je geliefden. De tartelettes zien er net zo lekker uit en smaken net zo lekker alsof je ze in een patisserie in Frankrijk hebt gekocht, maar zijn echt heel eenvoudig te maken. De zoete en kruidige tonkasmaak gaat perfect samen met de frisheid van de aardbeien en de romige mascarponevulling. 🍓
Wat je nodig hebt:
Voor het zanddeeg:
- 250 g bloem
- 125 g koude boter
- 1 ei
- 1 snuifje zout
- 1 el Sweet Tonka
- 3 el suiker
- wat bloem voor het deeg
- wat boter voor de vormpjes
Voor de topping:
- 50 g pure chocolade
- 200 g room
- 250 g mascarpone
- 100 g poedersuiker
- 1 el Sweet Tonka
- 250 g verse aardbeien
Zo werkt het:
1. Kneed, kneed, kneed:
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bloem, koude boter, suiker en onze Sweet Tonka in een kom en kneed alles met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Voeg het ei toe en kneed alles kort tot een glad deeg.
2. Kracht zit in rust:
Vorm het deeg tot een bal en laat het in huishoudfolie 30 minuten rusten in de koelkast.
3. Met liefde gekneed:
Rol het deeg uit en snijd de tartelettes uit met behulp van bijvoorbeeld een glas.
Leg de tartelettes in een ingevette tartelette- of muffinvorm en bak ze in ongeveer 15 minuten goudbruin.
4. Toptopping:
Ondertussen kun je de mascarpone, poedersuiker en Sweet Tonka tot een gladde massa mengen en de slagroom erdoor vouwen. Je kunt ook de aardbeien wassen, schoonmaken en halveren of in vieren delen.
5. De chocolade mag niet ontbreken:
Laat de tartelettes afkoelen en bestrijk de binnenkant met de chocolade (gesmolten in een bain-marie). Als de chocolade ook koud is, kun je de vulling uitstrijken en alles garneren met aardbeien. YUM!
Je De Kruidelier❤️